И. Богословская: Украинские предприятия должны принадлежать украинцам

Выступая в эфире «5 канала» в рамках евродебатов на тему «Экономические программы партий, которые согласно соцопросам — лидеры парламентских гонок», кандидат в народные депутаты Инна Богословская (Партия регионов) заявила, что в 2008 году планируется принять два закона, которые позволят перейти к продаже земель сельскохозяйственного назначения.


По словам И. Богословской, первый закон — это о рынке земли, второй закон — государственном земельном кадастре.

«Тільки за умови, якщо ми впорядкуємо ці два питання, ми зможемо перейти до продажу земель сільськогосподарського призначення», — заявила Инна Богословская, добавив, что если иностранцы желают приобрести земли на Украине, то сегодня власти не могут гарантировать им такое приобретение.

«Що ж стосується земель, які знаходяться під об’єктами нерухомості і під працюючими підприємствами, які належать іноземцям, — говорит Инна Богословская, — то ми впевнені в тому, що повинні максимально спростити існуючу на сьогодні процедуру. Вона повинна бути від’ємною від процедури для отримання права власності для українських громадян, українських кампаній (щодо землі, на якій знаходяться працюючі підприємства), але вона, повторюю, повинна бути максимально спрощена.

Тепер що стосується взагалі створення ринку землі за принципом найбільшої ціни. Ми категорично проти того, щоб як приватизація, так і продаж земель в Україні проходили за принципом, хто дасть найбільшу ціну, той і виграє. Тому що за таких умов ми визнаємо, що жодне українське підприємство не зможе на рівних конкурувати з іноземними підприємствами чи з іноземним покупцем, тому що як мінімум вартість грошей в Україні і за кордоном різна».

// Сеть экстренного оповещения