Приезд Кириленко — стихийное бедствие для Харькова?

Вячеслав Кириленко, пребывая с визитом в Харькове 22 августа, предложил созвать внеочередную сессию городского совета. Чем продемонстрировал свою правовую безграмотность.


«Завтра в день визволення міста Харкова може скликати сесію позачергову Харківської міської ради і разом із, у цьому сенсі, із своїми колегами по депутатському корпусу із «Нашої України» і БЮТ проголосувати в дві третини голосів за недовіру, а значить, відставку харківського міського голови Добкина», — заявил Вячеслав Кириленко.

Согласно Регламенту Харьковского городского совета V созыва внеочередная сессия может созываться в следующем порядке:

«Позачергова сесія, із зазначенням порядку денного, скликається міським головою за необхідністю. Мотивовані пропозиції щодо скликання позачергової сесії, підписані ініціаторами, разом з проектами рішень, що надаються до розгляду, направляються міському голові. Повідомлення про скликання позачергової сесії публікується у газеті «Слобода» (теперь «Харьковские известия», — ред.) не пізніше, ніж за один день до початку роботи сесії. Документи на позачергову сесію надаються Департаментом організаційної роботи міської ради депутатами під час їх реєстрації».

Что правда возможен и вариант, когда сессия горсовета может начать работу через четыре часа после ее оглашения. Однако, согласно Регламенту горсовета, такое возможно только в случае объявления чрезвычайного положения в регионе или городе:

«У разі виникнення надзвичайних ситуацій, таких як: стихійне лихо у місті чи районах міста, введення надзвичайного положення чи військового положення міська рада збирається без скликання не пізніше чотирьох годин з моменту їх оголошення для проведення позачергової сесії міської ради».

В таком случае, остается непонятным, к какому из ЧП относит г-н Кириленко свой приезд в Харьковский регион.

Дмитрий Стриженко

// Настоящий Дозор