НСНУ в Харькове начинает охоту на ведьм, или Паранойя Руденко

Харьковские «нашеукраинцы» рассматривают поджог хлебного киоска и якобы имевшее место давление на главврача одной из райбольниц как «беспрецендентное политическое давление» на партию, говорится в заявлении Харьковской облорганизации НСНУ.


Харьковская городская организация «Народного союза «Наша Украина» распространила заявление, в котором обвинила секретаря городского совета Геннадия Кернеса в якобы имевшем место давлении на главврача 6-ой поликлиники Ольги Дякив.

«Заява Харківської міської організації «Народний Союз «Наша Україна» «Про тиск на депутатів - нашоукраїнців м. Харкова».

 

Харківська міська організація «Наша Україна» висловлює своє обурення з приводу безпрецедентного політичного тиску на депутатів-нашоукраїнців м. Харкова.

Нещодавно відбулося два зухвалих випадки, які, на нашу думку, потребують рішучого засудження та реакції з боку центрального партійного керівництва. 23 травня головного лікаря поліклініки №6 О. Дяків, яка є депутатом Московської районної ради м. Харкова від «Нашої України», було терміново викликано до секретаря Харківської міської ради Г. Кернеса. Міський чиновник у присутності начальника управління охорони здоровя Харківської міської ради Ю. Сороколата ультимативно почав вимагати у О. Дяків зречення своїх політичних переконань, заявляючи, що «всі помаранчеві хворі люди, і тому не можуть займати керівних посад». Після відмови Ольги Олексіївни Дяків виконати вимоги секретаря міськради, ним було доручено начальнику охорони здоровя Харківської міської ради Ю. Сороколату створити комісію «з метою збору фактів щодо несумісності О. Дяків займаній посаді». Таким чином, намагаючись будь-як вплинути на політичні переконання О. Дяків, чиновник погрожує почати адміністративний тиск на успішного керівника медичного закладу, жінку, яка 30 років віддала служінню медицині, з яких 20 на посаді головного лікаря одного з найбільших в Україні поліклінічних закладів.

 

Інший випадок стався ранком 28 травня, коли невідомі облили бензином та підпалили кіоск, в якому ведеться торгівля хлібобулочними виробами ЗАТ «Хлібозавод «Салтівський», головою правління якого є голова фракції «Народний Союз Наша Україна» в Харківській міській раді А. Руденко. На цей час в кіоску знаходився реалізатор, якому пощастило уникнути ушкоджень. Це вже не перша спроба розправи з підприємцями, що торгують продукцією саме цього хлібокомбінату. Раніше неодноразово керівництво міста погрожувало прибрати їх, користуючись будь-якими приводами. Харківська міська організація НСНУ розцінює факт зухвалих погроз з боку секретаря міськради Г. Кернеса на адресу О. Дяків та підпал торговельної точки, що торгує хлібом ЗАТ «Хлібозавод «Салтівський», як черговий факт політичної розправи над опозиційними депутатами, що не припиняється з моменту приходу до влади нового керівництва міста. Харківська міська організація «Наша Україна» заявляє, що буде всіма силами протистояти проти утисків та провокацій щодо членів партії, які відстоюють права та свободи харківян, незалежно від політичних переконань».

Комментарий «Дозора»: Несомненно, как поджог хлебного киоска, так и проверка соответствия врача занимаемой должности должны быть детально изучены соответствующими органами. Однако сразу причислять рядовую «бытовуху» к средствам политического давления – весьма опрометчивый и популистский ход. Впрочем, в этом «НУ» остается верна своим методам работы.