«Потон» – пророссийские рэкетиры – заявление харьковских националистов

Такие организации, как «Потон», дискредитируют понятие «общественного активиста».


Об этом сказано в заявлении националистических и ветеранских организациях Харькова.

«Ми, націоналістичні та ветеранські організації Харкова, заявляємо, що організація «Потон» є проросійськими рекетирами.

Це частина загальної негативної всеукраїнської тенденції. Коли псевдоактивісти, прикриваючись патріотичними гаслами і прапорами, не маючи жодних заслуг перед вітчизною та визвольною війною займаються відвертим бандитизмом та часто — антинаціональною діяльністю. Ці об'єднання взагалі дискредитували саме поняття "громадського активізму".

«Потон» — яскравий представник цієї течії. Створений колишнім мєнтом Павлом Онищенком, займається рекетом та кришуванням. Їхні проросійські погляди не є великою таємницею, Онищенко був кандидатом в депутати від медведчуківського ОПЗЖ та постійно використовує тези російської пропаганди. Останнім часом вони намагалися створити так звану «Слобожанську Січ», яка буде «висловлювати волю населення». Робили вони це разом з проросійськими «казаками» для розхитування ситуації в регіоні.

Почуття повної безкарності завело цих «активістів» до СІЗО. Зараз вони намагаються створити образ політичних в’язнів та патріотів, хоча насправді вони звичайні бандити та потенційні колаборанти.

Ми будемо контролювати, щоб ці особи понесли покарання за всі свої злочини, і недопустимо, щоб вони, прикриваючись українським прапором, займалися бандитизмом та просуванням ідей країни-агресора», - сказано в заявлении.

Напомним, 3 июня группа мужчин, среди которых представители общественной организации «Потон» Павел Онищенко и Николай Маслов, задержаны за возможные угрозы и посягательства на жизнь правоохранителей, сообщает «Накипело».

5 июня Киевский районный суд Харькова суд избрал лидерам «Потона» меру пресечения в виде содержания под стражей на 60 суток без права внесения залога.

 

Материалы по теме