Профсоюз машинистов метрополитена возглавляет уголовник

В противостоянии между руководством Харьковского метрополитена и Свободным профсоюзом машинистов всплыли новые интересные подробности. Стали известны «темные места» в биографии руководителя профсоюза Владимира Демиденко.


Как сообщает интернет-газета «Голос», В.Демиденко, кроме исключения из профсоюза машинистов ЮЖД за аморальное поведение, о чем ранее говорил начальник ГП «Харьковский метрополитен» Сергей Мусеев, имеет еще несколько судимостей.

Так, в 1998 году Демиденко привлекался к уголовной ответственности по ст. 168 УК УССР (получение взятки). В 2004 году Ленинским райсудом г. Харькова он был приговорен к 1 году исправительных работ по ст. 367 УК Украины (служебная халатность), пишет «Голос».

Кроме того, на одном из харьковских форумов была опубликована информация еще о несольких статьях «на счету» В.Демиденко. В 1999 г. он был осужден по ст. 84, ч. 3 (расхищение государственного и коллективного имущества путем присвоения или растраты) и ст. 172, ч. 1 УК УССР (служебный подлог) на 2 года условно с запретом занимать руководящие должности сроком на 5 лет.

Напомним, конфликт между руководством подземки и частью машинистов начался еще летом с.г. Тогда часть машинистов объединилась в так называемый Свободный профсоюз. Представители этого объединения заявили, что руководство подземки ущемляет права машинистов. В частности, речь шла о постоянных проверках машинистов на профпригодность. По их мнению, делалось это с единственной целью: уволить непослушных работников.

Начальник ГП «Харьковский метрополитен» Сергей Мусеев считает требования профсоюза несостоятельными и абсурдными.

«Есть 4 человека, которые выставили требования, и сейчас идет примирительная комиссия. Водители поймут всю абсурдность этих требований. Например, если водитель потребует отмены ГАИ, отмены красного светофора, отмены пешеходных переходов и так дальше...», – считает Мусеев.


Кримінальний кодекс Української РСР. Стаття 168. Одержання хабара

Частина 1. Одержання посадовою особою в будь-якому вигляді хабара за виконання чи невиконання в інтересах того, хто дає хабара, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи посадового становища – карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна i позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк п'ять років.

Частина 2. Одержання хабара у великому poзмipi, або посадовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попереднім зговором групою oci6, або повторно, або поєднане з вимагательством хабара, – карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк п'ять років.

Частина 3. Одержання хабара в особливо великому poзмipi або посадовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, – карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна i позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк п'ять років.

Стаття 172. Посадовий підлог

Частина 1. Посадовий підлог, тобто внесення посадовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інша підробка документів, а також складання i видача завідомо неправдивих документів, – карається позбавленням волі на строк до трьох років або штрафом від п'яти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років.

Частина 2. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, – карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років.

Кримінальний кодекс України. Стаття 84. Розкрадання державного або колективного майна шляхом привласнення, розтрати або зловживання посадовим становищем

Частина 1. Привласнення чи розтрата державного або колективного майна, яке було ввірено винному чи перебувало в його віданні, – карається позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, або штрафом у poзмipi від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Частина 2. Розкрадання державного або колективного майна шляхом зловживання посадової особи своїм посадовим становищем – карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років з конфіскацією майна або без такої з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Частина 3. Дії, передбачені частинами 1 або 2 цієї статті, вчинені повторно або за попереднім зговором групою осіб, – караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років.

Частина 4. Дії, передбачені частинами 1, 2 або 3 цієї статті, якщо вони вчинені у великих розмірах, – караються позбавленням волі на строк від шести до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років.